Skvelý úspech mladých karatistov zo Starej Bystrice

Stará Bystrica - Mladí karatisti z Karate Šport CVČ v Starej Bystrici dosiahli v úvodných 2 kolách Slovenského pohára skvelé úspechy. Po dlhej letnej príprave pod vedením svojich trénerov vstúpili do novej sezóny s veľkým odhodlaním čoho dôkazom sú aj umiestnenia na stupni víťazov či už v kategórii jednotlivcov, alebo aj družstiev.

2. kolo Slovenského pohára Slovenskej federácie karate vo Veľkom Krtíši
V sobotu dňa 17.10.2015 vycestovali členovia klubu Karate šport CVČ Stará Bystrica pod vedením Jaroslav Knapec, Ján Chmúra, Dušan Tomčala a Milan Kováč na 2. kolo Slovenského pohára Slovenskej federácie karate do mesta Veľký Krtíš. Cesta býva dosť náročná, preto treba isť veľmi skoro čo je pre deti dosť unavujúce. Sme veľmi radi, že sa to neskôr neprejavilo na ich bojovností. Veľkú radosť nám urobili chlapci v kategórii 6-9 rokov kumite, ktorí v zložení Marek Tomčala, Marián Klánica a Daniel Horváth vybojovali zlato. Len o skóre v bodoch ušlo zlato aj chlapcom v kategórii 10-12 rokov - kumite, Andrej Chmúra, Marián Prievozník a Lukáš Kubičina sa tak museli uspokojiť "len" s 2. miestom. 3. priečku obhájili v súbornom cvičení kata chlapci 6-9 rokov Marek Tomčala a družstvo dievčat 6-9 ročných v zložení Vanesa Klieštiková, Natália Strnadlová a Marek Tomčala (v družstve dievčat môže byť aj chlapec). Obdiv si zaslúži za veľkú bojovnosť v kategórii dievčat 16-18 rokov kumite zápas do 55 kg aj Mária Šipulová, ktorá obsadila krásnu 3. priečku. Tieto umiestnenia sú o to cennejšie, lebo kvalita karatistov v SFK-BU má vysokú úroveň a obsadenosť vo Veľkom Krtíši bola zhruba 400 pretekárov. Po druhom kole budú mat členovia klubu chvíľu pauzu od súťaženia a budú sa pripravovať na technické skúšky (zvyšovanie technických stupňov), ktoré bude na prelome rokov. Zároveň chcem poďakovať všetkým, ktorí klubu našich karatistov fandia a finančne podporujú.

1. kolo Slovenského pohára Slovenskej federácie karate v Prievidzi
Jeseň je už tradične začiatkom sezóny viacerých športov. Mladí karatisti z klubu v Starej Bystrici vstúpili do sezóny s veľkým nasadením a svoju tréningovú kvalitu prejavili v prvom kole Slovenského pohára Slovenskej federácie v karate deti a mládeže, ktoré sa konalo v sobotu 26.9.2015 v Prievidzi. 1. kolo absolvovala 12 členná výprava v zložení:
- tréneri: Jaroslav Knapec, Dušan Tomčala a manažér klubu Ján Chmúra.
- pretekári: Andrej Chmúra, Marián Klánica, Daniel Horváth, Lukáš Kubičina, Vanesa Klieštiková, Natália Strnadlová, Marek Tomčala, Mária Šipulová a Branislav Kubeň.

Výsledky:
2. miesto v kumite jednotlivcov 10-12 rokov do 150 cm Andrej Chmúra,
3. miesto v kumite jednotlivcov 14-17 rokov do 55 kg Mária Šipulová,
3. miesto v súbornom cvičení Kata 6-9 rokov Marek Tomčala,
3. miesto v súbornom cvičení Kata 6-9 rokov družstvo dievčat v zložení Vanesa Klieštiková, Natália Strnadlová a Marek Tomčala (v kategórii 6-9 rokov môžu byť družstvá zmiešané, teda v dievčenskom družstve môže byť aj chlapec),
2. miesto kumite chlapci 10-12 rokov družstvo v zložení Andrej Chmúra a Lukáš Kubičina,
3. miesto kumite chlapci 6-9 rokov družstvá v zložení Marián Klánica, Marek Tomčala, Branislav Kubeň a Daniel Horváth.

Na začiatok sezóny je to veľmi pekný úspech a veríme, že mladí športovci z klubu Stará Bystrica svoju snahu presadia aj v 2. kole, ktoré sa uskutoční opäť v sobotu 17.10.2015 vo Veľkom Krtíši.